ξηρος ιδρως

γιωργος καλλεργης (VV)

 

 

τι θα πενθήσεις φεύγοντας ωραία ομορφιά  στο βλέμμα ανακαλύπτοντας την ορισμένη σύνθεση τη χαραγμένη στα κάποια αθέατα διαλέγοντας πρόσωπα στους κόλπους σου απορροφώντας τους τίτλους της χυδαίας αθωότητας που ‘ ναι ένα ψέμα φυλαγμένο στον ήχο της καμπάνας, που κρύφτηκε στο ράσο πως κρύφτηκε το ράσο, για να μην φορολογηθεί το ράσο κρύφτηκε σε ένα θυμό Δημοκρατίας του Βαρδάρη, που ναι το ράσο θυμικό και λαδωμένο μιζαδόρικο χριστιανοφασισταριό, από τη δεκαετία του 80’ που λαδώνονταν ως έκτακτοι συνεργάτες των κυβερνήσεων οι Πλεύρηδες και οι Μιχαλολιάκοι, που τούτα τα δεκανίκια τους οι Καρατζαφέρηδες οι πατριώτες να βάζουν τα παιδιά τους στις Βουλές τώρα με τις ανεργίες των ανθρώπων ακόμα και τώρα το ίδιο και τους ξέρω, ναι τους ξέρω ποιοι είναι τι κάνουν και πως το κάνουν. Χίλιες φορές κουμουνισμό να υποστηρίξω παρά ετούτους τους χαφιέδες τους ανιστόρητους, τους γκρεμιστές. Ω μα με εσένα γερό πονηρέ Calvez, γιατί να ασχοληθώ εγώ με εσένα? μαζί σου ασχολήθηκε ο Κορνήλιος σε μιαν υποσημείωση- η άνοδος της ασημαντότητας που έλεγε. Τώρα όμως η κάθοδος. 

Τι κάνεις με ρωτάνε? Υποφέρω Χριστιανούς που την είδαν Έλληνες τους απαντώ.

Τι κάνεις με ρωτάνε? Υποφέρω Πομάκους που έχουν την εντύπωση πως δεν είναι Έλληνες.

Τι κάνεις με ρωτάνε? Υποφέρω καραβανάδες που την είδαν διανοούμενοι. Ω τι κακοί στρατιώτες.

Τι κάνεις με ρωτάνε? Υποφέρω αυτούς που με κοιτάνε χωρίς να το γνωρίζουν ότι γνωρίζω πως με κοιτάνε.

Τι κάνεις με ρωτάνε? Οιωνοσκοπώ τις συννεφιές  και πάντα πέφτω μέσα. Τι ειρωνεία!

Νάρκισσοι ηλιθιότητας δημοσίων κήπων μοιάζουν στις κινήσεις τους μαιτρέσσες παλιογύναικων κι ανόητων αρσενικών, με χρώματα από ξεφτισμένα βιολετιά που γλιστράνε κάτω από τη θράκα στα δάχτυλά τους στην ανάσα τους στο ίδιο τους το σύγκορμο όπου εσωτερικά αυτοσχεδιάζεται η γενική αίσθηση των σατανικών αιχμών τους. Και λογικό. Όταν έχεις έναν, τον ύψιστο, τον κύριο, ο σατανάς παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στη πλειονότητα των πράξεών τους. Αργότερα αρκεί μία μετάννοια όπως την ονομάζουν και όλα καλά. Είσαι ήδη ένας άγιος. Ε λοιπόν καλέ μου μελλοντικέ άγιε, γιατί δεν παίρνεις ένα πιστόλι να μου φυτέψεις μία στην ειδωλολατρική μου καρδιά. Αργότερα θα ζητήσεις συγχώρεση μπροστά σε όλο το σώμα της εκκλησίας.  Θα χτίσουμε κι άλλο ένα εκκλησάκι στο ονομά σου, άλλο ένα μιναρέ για να γονατίζουμε στα χαλιά σου τυφλωμένοι. 

Αναρίθμητες διαφορετικές ατόφιες ακτίνες. Γαλάζιες σκιές σε όλα τα είδη πλοίων. Ανάμεσα στο πρόσωπο που αναβράζει η άεργος στοιχειώδης μέθοδος με τη  σημασία της ομορφιάς να στέκει σαν η πιο σπουδαία ηδονή. Μα ε! Δεν είναι εύκολη υπόθεση η ομορφιά. Πρώτα απ’ όλα δεν θέλει καθόλου φτιασίδωμα. Η ομορφιά δεν θέλει ομορφιά αλλιώς το καλλωπισμένο εκμαγείο κρύβει από μέσα του ένα τέρας. Ο σύνηθης κίνδυνος για τους ναύτες: πίσω από τη φωνή της Σειρήνας κρύβεται ο καννίβαλος.  Μα τις αόριστες συμπάθειες: να σε φάνε ολόκληρο καλύτερα οι αχόρταγοι παρατηρητές.

Ύστερα έρχεται η διαυγής φύση της επιθυμίας. Τι θέλεις τι ζητάς? -ε, ναι,  να πως τώρα σαστίζω.

ύστερα έρχεται η διαυγής φύση του λογικού. Πως θα το λύσεις? Ποια μαθηματικά θα χρησιμοποιήσεις?- α, ναι, να πως τώρα σαστίζω.

-Την ερωμένη σας, την ερωμένη του Ουρανού παρακαλώ.

– Γιατί? Τι ζητάτε από τον ήσυχο οπαδό του αμερόληπτου οινοπνεύματος?

Ζητώ το κρεβάτι που αιμμοραγεί στις εκλάμψεις της σπασμένης πόρτας  και ζητώ εκείνον τον λεκέ λαδιού αλλά και τη γεύση της πίκρας , ζητώ την ελαφρώς τραγική δυστυχία που ούτε κάμπτεται ούτε γονατίζει, τον αρχαϊκό σκελετό και το ακαλλιέργητο βάθος του απελπισμένου, ζητώ την ενόραση και τον χαριτωμένο έρωτα, ω, βαρέθηκα τους στρυφνούς έρωτες, βαρέθηκα τους τσιγγούνηδες έρωτες, βαρέθηκα τους έρωτες που εκβιάζουν την ψυχή του άλλου.

-Μην είσαι η Ψυχή λοιπόν?

– ο μη υπο λουτρων αλλ’ υπο γυμνασιων και πονων γινομενος. Αυτός είμαι παλιομαλάκα.

 

 

About giorgos kallergis

nulla dies sine linea
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s